Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk in Kaapstad is een uitdagende, zinvolle en leuke manier om dit bijzondere land te leren kennen. Wij behandelen vrijwilligerswerk hetzelfde als onze stageplekken; hiermee doelen wij op de inzet, commitment en verantwoordelijkheden die van beide partijen verwacht wordt. Op deze manier wordt het voor iedereen een waardevolle periode. Het aanbod voor vrijwilligers is daarom hetzelfde als deze voor stagiaires, oftewel in elk vakgebied kan 4exchange jou aan een vrijwilligersproject helpen!

  • Net als bij onze stagebemiddeling gaan we ook bij vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika uit van de persoonlijke wensen, kwaliteiten en individuele vaardigheden van elke vrijwilliger. Laat ons weten wat je zelf graag zou willen doen, en vooral: waar je kracht en talent ligt.
  • Vervolgens gaan wij kijken voor welke lokale organisatie jij als vrijwilliger iets zou kunnen betekenen. Werk je graag bij een non-profit organisatie, met jongeren of wil je juist jouw organisatie skills verder ontwikkelen?
  • Over het algemeen zijn de vrijwilligersprojecten die wij aanbieden het hele jaar door beschikbaar, maar er is wel sprake van een minimum aantal weken dat je voor het project beschikbaar moet zijn.
  • Ook wanneer je graag werkervaring op wil doen in Zuid-Afrika, buiten een studie om, zijn er verschillende organisaties en bedrijven met passende functies.

Een greep uit ons aanbod van vrijwilligersprojecten in Kaapstad

4exchange is van mening dat bij vrijwilligersprojecten zowel de vrijwilliger als het bedrijf hier baat bij moet hebben. Hierdoor hanteren wij een minimale vrijwilligersperiode van 8 weken of langer. Wij richten ons met onze vrijwilligersprojecten op iedereen die graag een nieuwe ervaring op wil doen in Kaapstad maar momenteel niet aangesloten is bij een school of universiteit. Heb jij een tussenjaar, ben je al afgestudeerd of wil je simpelweg ervaring op doen in een nieuw vakgebied? Wij hebben een breed aanbod van vrijwilligersprojecten; van sociale projecten, tot aan evenementen of zelfs finance! We helpen je uiteraard ook bij het vinden van accommodatie.

Let op: onderstaande is slechts een kleine greep uit ons aanbod van vrijwilligersprojecten in Zuid-Afrika, lang niet alle mogelijke projecten staan hieronder vermeld. Staat jouw ideale project er niet tussen of wil je meer informatie over andere  vacatures, een project op maat of last-minute vrijwilligersplekken in Kaapstad, stuur dan een mailtje naar info@4exchange.nl of vul het inschrijfformulier in.