Kaapstad

Een studentenstad van wereldniveau

Kaapstad, ook wel de Moederstad van Zuid-Afrika genoemd, is zonder meer één van de mooiste steden ter wereld. Jaarlijkse reizen veel internationale studenten via 4exchange naar deze Zuid-Afrikaanse stad voor een stageperiode. Wij helpen hier studenten van uiteenlopende studies bij het vinden van geschikte stages, huisvesting en natuurlijk studenten activiteiten!

Met zijn grote universiteit, trendy uitgaanscentrum, mooie ruige kustlijn, rijke cultuur en diverse sportmogelijkheden heeft Kaapstad de infrastructuur en aantrekkingskracht van een studentenstad op wereldniveau.

Internationale studenten komen naar Kaapstad om deze mooie stad en Zuid-Afrika als land te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten, hun Engels te verbeteren en om zich op verschillende niveaus als wereldburger te ontwikkelen. Gebouwd aan de voet van de beroemde Tafelberg en ingesloten tussen de mooiste stranden en wijnvelden biedt Kaapstad ongekend veel mogelijkheden voor fijne toeristische activiteiten. Kaapstad heeft een ruim aanbod aan levendige kunst en cultuur, heerlijke betaalbare restaurants, indrukwekkende bergen, adembenemende wijnlanden, lekkere lokale muziek en de befaamde vriendelijkheid en gastvrijheid van de Zuid-Afrikanen. Zo zijn er waanzinnige surfspots – zowel voor kite-, wind- als golfsurfers te vinden, kun je o.a. wijnproeven in ‘s werelds mooiste wijngebied, bavianen en penguins bekijken tijdens de Cape Point Route of een adrenaline boost krijgen tijdens diverse “extreme activities” als skydiving, paragliding, shark cage diving of abseiling.

Kaapstad ligt weliswaar in Zuid-Afrika, maar doet in veel opzichten niet onder voor ‘één van de mooiste Westerse steden. Uitgesproken luxe oorden als Camps Bay en Clifton hebben veel weg van Saint Tropez, en ook het culinaire aanbod aan restaurants in de stad is er een waar menig stad in Europa jaloers op is. Om over het nachtleven van Kaapstad nog maar te zwijgen: een indrukwekkend aanbod van bars, cafe’s en clubs om elke avond van de week iets nieuws te ontdekken.

Cultuur

Het mooie is dat als je een aantal maanden stage loopt in Kaapstad je de stad beter leert kennen dan welke toerist dan ook. Al snel zul je merken dat Kaapstad zeker niet zo Westers is als het op het eerste gezicht doet vermoeden. De roerige geschiedenis van het land heeft Kaapstad een zeer kosmopolitische en multiculturele stijl en karakter meegegeven waar zowel de Capetonians als internationale studenten graag van genieten.

Vooral bijzonder ‘Kaaps’ is de levendige culturele scene waarin o.a. muziek (jazz en kwaito) centraal staat, waarin de klanken van de culturele diversiteit van de stad terug te horen zijn. Maar ook de Cape Malay keuken, met veel Indiase invloeden, en de bouwstijlen en architectuur is een souvenir van honderden jaren buitenlandse inmenging. De nieuwere moderne kantoorgebouwen staan zomaar in dezelfde wijk als oude traditionele Cape Dutch-huizen. Waar je in de kleurrijke Bo-Kaap wijk enkele van de mooiste moskeeen vind, vind je in Sea Point de oudste synagoge van de stad.

Kortom: Kaapstad is een mengeling van genres, stijlen, mensen en kleuren. Mede hierdoor is Kaapstad voor veel mensen een plek die ze niet snel (lees: nooit) meer vergeten. Als je er eenmaal geweest bent, wil je eigenlijk altijd terug… het is maar dat je gewaarschuwd bent.

Discover Cape Town:

Wist jij over Kaapstad dat… 

 

Het een van de jongste populaties ter wereld heeft?

Volgens de laatste nationale volkstelling in 2011 is bijna de helft van de bevolking van de Westkaap jonger dan 25 jaar.

Afrikaans de meest gesproken taal in de Westkaap is?

Hoewel Afrikaans in theorie een van de jongste talen ter wereld is, wordt het in en om Kaapstad verreweg het meest als voertaal gesproken.

Lion’s Head niet zo heet omdat er vroeger leeuwen rondliepen

Het is vooral de vorm van de berg waaraan de naam zich ontleent; als je van een afstand naar de berg kijkt, wordt de vorm van een liggende leeuw met kop en staart zichtbaar

De duurste huizen van Zuid-Afrika in Kaapstad staan?

De meeste zijn te vinden in Camps Bay, daar vind je ruim 150 kapitale panden die duurden zijn dan R20 miljoen.

“Kaapstad; als je er eenmaal geweest bent, wil je eigenlijk altijd terug”