Social Work stage

Studeer jij Social Work en zoek jij een stage met kinderen/jeugd met gedragsproblemen? Lees dan snel verder!


Wat wij bieden binnen deze Social work stage in Kaapstad:
– Een stageperiode van 4 tot 10 maanden;

– Nauw samenwerken met een gespecialiseerde Social Worker;
– Werken met kinderen/jeugd met gedragsproblemen veelal uit de omliggende townships;
– Draai mee in een intensief begeleidend project.

Wat ga je doen?

Onze opdrachtgever is een ‘Child Protection Agency’. Ze hebben verschillende projecten waarin ze de jeugd helpen weer op het goede pad te komen en/of te beschermen. De projecten zijn gebaseerd op verschillende doelgroepen of einddoelen. De opdrachtgever zit gevestigd buiten de stad op z’n circa 30 minuten rijden, ook heb je de mogelijkheid met het openbaar vervoer hier naar toe te komen. 

Binnen de functie van Social Work stagiaire zal je voornamelijk ingezet worden op het grootste project van de organisatie. Dit is een project waarbij jongens en meisjes die een grote kans hebben om het criminele pad op te gaan vanwege achtergrond en/of gedragsproblemen een traject ingaan van 6 maanden. Je begeleidt deze ‘at-risk’ jeugd en hun thuisomgeving om alles weer op een rijtje te krijgen. Na de 6 maanden blijven ze voor 12 maanden onder toezicht. 

Daarnaast hebben ze op dezelfde school een aftercare programma waar ze kinderen helpen met huiswerk, eten verzorgen, activiteiten opzetten en transport naar huis verzorgen. Dit omdat de kinderen anders alleen naar huis moeten en daar de ouders geen ondersteunende rol vervullen. Ook hebben ze een project dat gericht is op schoolverlaters (middelbare school), je hebt ook de mogelijkheid om binnen deze doelgroepen/projecten werkzaamheden te verrichten. Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het begeleiden van de betreffende doelgroepen, het opzetten en uitvoeren van verschillende workshops en je kunt eventueel mee op huisbezoeken. Tenslotte ondersteun je bij therapeutische sessies. 

Zie jij een uitdaging in deze vacature? Reageer dan vandaag nog!

Wat wij zoeken:


– HBO/ WO studie in de richting van Social Work;
– Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
– Ervaring met jeugdige doelgroepen is een pré;
– Een hoge mate van zelfstandigheid.

Solliciteren?
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature? Reageer dan direct onder vermelding van vacature S10.

Telefoon: +27 (0)65 8719815
E-mail: info@4exchange.nl