Stage in Zuid-Afrika: wat kost het?

Aan je inschrijving bij 4Exchange zijn geen kosten verbonden. Pas als er een geschikte stage voor je gevonden is – waar zowel jij als het stagebedrijf enthousiast over zijn – betaal je de bemiddelingskosten.

De bemiddelingskosten van 4Exchange bedragen 550,- euro pp.

Hierbij is de bemiddeling voor je stage en hulp bij het vinden van woonruimte in Zuid-Afrika inbegrepen. Eveneens inclusief is de airport pickup vanaf het vliegveld naar je nieuwe accommodatie, advies bij het aanvragen van een visum, het nodige papierwerk en hulp bij het regelen van praktische zaken als goedkope autohuur. Verder krijg je een welkomstpakket met allerlei informatie over Kaapstad en een geregistreerde prepaid simkaart voor je mobiele telefoon. De kosten van het visum, het ticket, de woonruimte en huur van een auto zijn voor eigen rekening.

Gemiddelde kosten van een stageperiode in Kaapstad, Zuid-Afrika:

 • Studentenaccommodatie in Kaapstad, Zuid-Afrika:

  Tussen de 350,- en 500,- euro per maand, afhankelijk van je wensen (gedeelde kamers vanaf 300,- euro)

 • Eten en drinken:

  Voor een biertje betaal je ongeveer 1,50 euro. Een goede maaltijd met drinken erbij kost in een gemiddeld restaurant zo’n 8 euro. Als je zelf kookt heb je voor een paar euro een overheerlijke maaltijd op tafel staan.

 • Vervoer:

  Het meest praktische is om in Zuid-Afrika een eigen auto ter beschikking te hebben. Een auto huren kan vanaf ongeveer 300 euro per maand. Daarnaast is er een betrouwbaar bussysteem en is er in heel Kaapstad Uber te vinden, een veilige manier om je veelal voor een paar euro naar een plek binnen de stad te brengen.

 • Ontspanning:

  Prijzen voor het doen van leuke dingen of toeristische activiteiten variëren behoorlijk in Zuid-Afrika. Zo kost entree van het Addo Elephant Game Park, nabij Port Elizabeth, nog geen 20,- euro per persoon, ga je voor 5,- euro naar de bioscoop, kost een tripje naar Robbeneiland 23,- euro en zit je voor 20,- euro in de kabelbaan de Tafelberg op (maar wandelen/klauteren is gratis). Voor 120,- euro vlieg je naar Johannesburg en terug. Een weekendje weg in de buurt van Kaapstad zal rond de 100,- euro kosten, inclusief overnachtingen, eten en het broodnodige avontuur.

NB: Houd er rekening mee dat je voor een stage in Zuid-Afrika over het algemeen geen vergoeding ontvangt.