4Exchange stagebemiddeling in Kaapstad: hoe werkt het?

Wij bemiddelen je stage in Zuid-Afrika geheel op maat:

Zodra je het inschrijfformulier ingevuld naar ons toestuurt, starten wij met de stagebemiddeling. Omdat je op het formulier invult wat je belangrijk vindt in een stage in het buitenland, wat de stage-eisen van de opleiding zijn en naar wat voor een soort accommodatie je op zoek bent, kunnen we jouw stageperiode ‘custom-made’ voor je vormgeven.

Meld je aan bij 4exchange en wij zoeken een stage die past bij wat jij zoekt en de eisen van je studie.

"

Als we een geschikte stageplek hebben gevonden, helpen we je het stagecontract te ondertekenen

"

Nu kun je kijken naar tickets en het regelen van je visum. Wij zullen je in deze fase ook verschillende accommodatie opties aanbieden.

"

Aangekomen in Zuid Afrika wordt je door onze airport pick up naar je studentenhuis gebracht.

"

Het is nu tijd te genieten van Kaapstad, te starten met je stage en een super verblijf te hebben in Zuid Afrika.

Meld je nu aan voor een onvergetelijke stageperiode in Kaapstad

Zodra wij het inschrijfformulier ontvangen hebben, ontvang je een bevestiging. Vanaf dit moment start jouw stagebemiddeling en gaan wij actief op zoek naar een stageplaats die bij jou past!

Hoe het proces van jouw stagebemiddeling in Zuid-Afrika verloopt:

Samen zorgen we ervoor dat je een onvergetelijke ervaring opdoet in Zuid-Afrika!

 • Het begint met je aanmelding. Je leest de algemene voorwaarden, vult het inschrijfformulier volledig in en stuurt dit naar ons toe.
 • Zodra wij het inschrijfformulier ontvangen hebben, krijg je een bericht van bevestiging. Vanaf dit moment beginnen we met de stagebemiddeling en gaan wij actief op zoek naar een stageplaats die bij jou past. We spreken op dit punt ook samen af waar we je nog meer bij kunnen helpen (huisvesting, visum, vervoer etc.). De eerste stappen richting je stage in Zuid-Afrika zijn gezet!
 • Als we een plek gevonden hebben waarvan we denken dat die aansluit op jouw wensen en de eisen van je opleiding, nemen we contact met je op. We hebben samen overleg over deze stageplaats en bekijken of de stageplek jou ook aanspreekt. Zo ja, dan spreken we af welke stappen we gaan ondernemen.
 • We overleggen opnieuw met het bedrijf of de instelling, en brengen jou met hen in contact. Zodra er overeenstemming is over de stagetaken kan het stagecontract opgesteld worden. Jij zorgt er dan voor dat dit contract ondertekend wordt door jezelf, je opleiding en het stagebedrijf.
 • De bemiddelingskosten worden in rekening gebracht als het stagecontract is ondertekend. Mocht er voor de ondertekening iets misgaan, of blijkt de gevonden stageplaats toch niet te kunnen voldoen aan de opleidingseisen, dan helpen wij je eenmalig bij het zoeken van een andere stageplaats.
 • Zodra de kosten voor je stagebemiddeling zijn overgemaakt, gaan we concrete afspraken maken over je aankomstdatum in Kaapstad. We helpen je vanaf nu ook bij het zoeken naar een leuke studentenkamer en regelen eventueel een goedkope huurauto voor je.

 

 • Als je tussendoor vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij houden je uiteraard tussentijds op de hoogte van ontwikkelingen.
 • Bij aankomst word je door ons van het vliegveld opgehaald. Je krijgt van ons een welkom-in-Zuid-Afrika-pakketje met o.a. een geregistreerde SIM-kaart en allerlei nuttige informatie. Vanaf het vliegveld brengen we je naar je accomodatie.
 •  In de eerste week bezoeken we samen je stageplaats voor de eerste kennismaking.
 • Tijdens je verblijf in Kaapstad houden we je op de hoogte van alle activiteiten van 4exchange, zoals gezellige avonden in de stad en weekendjes weg naar bijzondere plekken in Zuid-Afrika. We brengen je op die manier in contact met andere stagiair(e)s.
 • Wij blijven tijdens je stageperiode een aanspreekpunt en zijn altijd bereikbaar voor ondersteuning, dit is een belangrijk aspect van onze stagebemiddeling. Je kunt bij ons terecht met vragen over je visum, verzekeringen, tips voor reizen en andere praktische zaken. Voor de inhoudelijke kant van de stage is echter de stagebegeleider van je opleiding samen met jou verantwoordelijk.

Ons kantoor is gevestigd in Kaapstad: