Social Work stage

Wil jij je steentje bijdragen bij een groot community project in een township? Dan is deze social work stage in Kaapstad echt iets voor jou!


Wat wij bieden binnen deze Social work stage in Kaapstad:
– Een stageperiode van 4 tot 10 maanden;
– Nauw samenwerken met een gespecialiseerde Social Worker;
– Werken met kinderen en volwassenen in een township;
– Keuze uit twee verschillende doelgroepen om mee te werken.

Wat ga je doen?

Onze opdrachtgever is een NGO gevestigd in een van de townships buiten Kaapstad. Zij focussen zich op skill development en educatie door middel van drie programma’s. Hierbij ligt de focus op zowel kinderen als volwassenen, zo trainen ze jongeren bijvoorbeeld op een gekozen vakgebied zoals barista, grafisch design of kapper. Daarnaast is er een programma waarbij studenten hulp krijgen bij hun studie en waarbij ze voorbereid worden op een vervolgstudie of een baan. Tenslotte leren ze werkloze volwassen hoe zij hun eigen moestuin kunnen creëren voor zowel eigen gebruik als verkoop.

Binnen deze social work stage heb je de keuze om je te richten op de deelnemers (kinderen, jongeren en werkloze volwassenen). Of op het personeel van de organisatie (veelal afkomstig uit de betreffende township). Afhankelijk van de doelgroep ga jij je vooral bezighouden met het voorbereiden en geven van presentaties. Bovendien ondersteun je bij het trainen van nieuwe personeel en vrijwilligers of bijvoorbeeld het afnemen van interviews. Je ondersteunt bij psychosociale therapie sessies voor zowel de deelnemers of het personeel. Je voert hierbij gesprekken, rapporteert deze en bepaald samen met de Social Worker of iemand doorgestuurd moet worden voor langdurige hulp.

Sluit deze vacature aan bij wat jij zoekt in een stage? Reageer dan vandaag nog!

Wat wij zoeken:
– HBO/ WO studie in de richting van Social Work of Psychologie;
– Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
– Ervaring met soortgelijke werkzaamheden is een pré;
– Beschikbaar voor minimaal 4 maanden.

Solliciteren?
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature? Reageer dan direct onder vermelding van vacature S9.

Telefoon: +27 (0)65 8719815
E-mail: info@4exchange.nl