Ben

Ik ben Ben, 28 jaar oud en ik woon in Gardens. Ik ben geboren in Congo en in 2015 naar Zuid-Afrika gekomen. Momenteel studeer Business Administration en ik ben een opgeleid barista. Gedurende de week werk ik als barista in de Cape Town Rocks Coffee and Travel Bar in een van de accommodaties van 4exchange. 

Wat kan je van  verwachten?
Voor 4exchange ben ik werkzaam als barista in onze eigen coffee bar. Ik zorg ervoor dat alle studenten (en andere klanten) voorzien worden van goede koffie maar vooral de smoothies zijn erg populair bij de studenten. Buiten de koffie zorg ik er voor dat ik de studenten, zeker in het begin, op hun gemak stel. Ook klets ik graag met ze en ik beantwoord eventuele vragen die ze hebben over Kaapstad. 

Waarom 4Exchange?
4exchange is een professioneel bedrijf met hun eigen kantoor in Kaapstad, precies naast onze coffeebar, het contact met 4exchange is daardoor makkelijk te leggen. Je leert door 4exchange snel andere internationale studenten kennen door de verschillende accommodaties.  Als studenten net aankomen ze vaak nog wat onwennig zijn, door 4exchange is dit snel voorbij omdat ze makkelijk in contact komen met andere internationale studenten. Vaak zijn er aantal al wat langer die direct de nieuwe studenten de stad kunnen laten zien!

Leukste aan je werk bij 4Exchange?
Het leukste aan mijn werk voor 4exchange is het contact wat ik heb met de studenten. Omdat er boven de coffeebar 35 studenten wonen per semester leer ik veel nieuwe mensen kennen. Ik vind het leuk om hun ervaringen in het leven aan te horen en zij die van mij, zo leren we veel van elkaar en onze verschillende culturen. Daarnaast krijg ik graag feedback over mijn coffee skills zodat ik mij altijd kan blijven verbeteren.

Must do voor studenten in Kaapstad:
Ga zoveel en zo vaak mogelijk hiken, alleen op deze manier heb je de beste uitzichten over Kaapstad. De bekende hikes zoals Lions Head, Table Mountain en Devils Peak vervelen nooit, dus zou ik zeker aanraden! Tenslotte moet je natuurlijk de overige hotspots langsgaan zoals Kaap de goede Hoop, de penguins en Signal Hill!

 

Barista


Neem een kijkje bij Ben en onze coffee bar!