Ga mee met 4exchange naar het Kruger Park!

Ga mee met 4exchange naar het Kruger Park!

In deze rubriek blikken wij terug op de ervaringen van twee van onze studenten Mendel en Koen over de georganiseerde weekenden van 4exchange. Elk semester organiseert 4exchange in samenwerking met Cape Town Rocks meerdere weekenden weg voor studenten tijdens hun verblijf in Kaapstad. Je kan je opgeven voor het Kruger Park, Hermanus, of bijvoorbeeld Cederberg. Wil jij meer weten over deze weekenden? Neem dan hier een kijkje.

Jullie zijn meegeweest naar het Kruger Park via ons, hoe vonden jullie deze trip?

Koen: Het weekend naar het Kruger Park was voor mij boven verwachting, werkelijk een van de meest vette dingen die ik ooit heb gedaan. We kwamen aan het begin van de middag aan en ging direct het park in, we hebben geluk gehad met de grote hoeveelheid dieren die we hebben gespot.

Ook Mendel zijn ervaring is positief; ik heb eerst zelf nog gekeken om naar het Kruger Park te gaan maar ik kwam een stuk duurder uit als de trip die werd aangeboden vanuit 4exchange. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik via jullie mee ben gegaan, we waren met een gezellig groep studenten waarmee we in de avond lekker hebben genoten van een braai en gekletst! 

Wat was voor jullie het hoogtepunt van dit weekend?

Tijdens een van onze trips in het park zagen we hoe een aantal leeuwen een buffel aanvielen, heel indrukwekkend om dit in het echt te zien gebeuren. Ik heb hier een hoop filmpjes van gemaakt aldus Mendel. Ook voor Koen was dit een van de hoogtepunten; op de laatste dag hebben we ook nog een aantal luipaarden gezien, dat was ook heel tof!

Hoe ervaren jullie zo’n weekend weg met andere studenten?

Mendel: Het was voor mij niet de eerste keer want ik ben ook meegeweest naar Hermanus. Ik zal eerlijk toegeven dat ik in het begin wat sceptisch was, ik dacht dat het wellicht te druk zou zijn. Maar het was juist heel gezellig, ook in Hermanus waar we met een grote groep studenten naar toe zijn geweest. Voor studenten die alleen komen of niet veel mensen nog kennen zijn zulke weekenden zeker aan te raden. Je maakt snel contact en wij hebben er ook een gezellige groep aan overgehouden met wie we naar Rocking the Daisies zijn geweest.

Deze weekendjes weg bestaan vaak uit 3 of 4 dagen waardoor je ook direct het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Je bent echt even helemaal weg uit je ‘stageleven’, in een andere omgeving met nieuwe mensen. Tot nu toe zijn de weekenden ontzettend leuk en gezellig geweest vult Koen aan.

Hoe hebben jullie de organisatie van 4exchange ervaren?

Koen: Super, de trips zijn goed geregeld en je krijgt snel reactie op je vragen. Het leuke aan deze weekenden is dat het team van 4exchange zelf ook meegaat, waardoor je hen ook goed leert kennen tijdens je verblijf in Kaapstad en het zijn gewoon heel gezellige mensen. Buiten de weekenden die 4exchange zelf organiseert zijn ze altijd bereidt om te adviseren als je bijvoorbeeld zelf nog op vakantie wil gaan. In zulke gevallen is het prettig dat ze gewoon Nederlands spreken.