In deze nieuwe rubriek zullen we napraten met studenten die een Nomad reis hebben geboekt via 4exchange. Zo ook onze stagiaire Ayla van den Heuvel. Zij vertrok in juli 2016 samen met haar vriendin naar Namibië en deed hier de 7 dagen Namibia Desert Explorer tour. Lijkt het jou ook wel wat om zo’n reis te boeken? Lees meer over de Overland Tours en neem voordat je een Nomad tour boekt contact met ons op, dan ontvang je 10% korting op je reis en kunnen wij je helpen bij je boeking. Tijdens de Desert Explorer Overland Tour verken je de mooiste delen van het Namibische woestijnlandschap. Na een bezoek aan de Cederberg regio en de Orange River beloont de tour je met diverse hoogtepunten in Namibie, zoals de Fish River Canyon, Sossusvlei (omringd door de bekende rode duinen), het Naukluft National Park en Swakopmund.
Wat was het hoogtepunt van jullie reis?
Het hoogtepunt van de reis waren toch wel de Fishriver Canyon en de Sossusvlei. De canyon was echt ongelofelijk groot. Zo ‘gek’ om te zien dat het ooit een rivier is geweest en nu helemaal is opgedroogd. Ook de kleuren en de verschillende lagen in het steen waren heel bijzonder, zeker bij zonsondergang gaf dat een heel mooi effect. In de Sossusvlei is het natuurlijk heel apart dat wanneer je doorloopt voorbij de grote duiden, je bij de Dead Vlei uitkomt: een lege vlakte met ‘bomen’, deze bomen zijn eigenlijk dood maar kunnen heel af toe nog water uit het dieptste van de grond halen waardoor ze toch blijven leven. Een soort ‘zombie-bomen’ worden ze ook wel genoemd. Het is zo mooi, de zandduinen en de kleur is bijna oranje, heel bijzonder. Hoe is het om met een groep mensen in zo’n overland truck te reizen? Het is heel gezellig om met een grote groep mensen te reizen. Onze truck zat vol, met 26 mensen. Het is altijd leuk om te horen waar mensen vandaan komen en waarom ze deze reis zijn gaan doen. En omdat er zoveel mensen zijn, ben je eigenlijk nooit uitgepraat. De variatie in achtergrond en leeftijd maakt het ook interessant. Toch heel anders dan mensen waar je in het dagelijks leven mee omgaat. Erg leuk! Waarom wilde je liever een tour als deze in plaats van zelf op pad gaan? Het leek ons gewoon makkelijker dan zelf een tour plannen. Het is fijn als iemand de weg weet en veel weet over het land. De afstanden die je aflegt zijn groot, het was fijn om in de truck plaats te nemen en te genieten van de highlights. Als je een Nomad Tour boekt is alles voor je geregeld en hoef je er zelf niet te veel over na te denken, je kunt gewoon lekker vakantie vieren.
Hoe is het eten op de reis?
Het eten tijdens de reis was echt super. Elke ochtend, middag en avond werd er gekookt. Wanneer we ’s ochtends meer tijd hadden kregen we wel eens pannenkoeken of scrambled eggs en anders gewoon brood met beleg of melk met muesli. ’s Middags werden er vaak broodjes hotdog gemaakt en ’s avonds werden er echt heerlijke maaltijden gekookt. Ook voor vegetariërs werd er steeds speciaal iets gemaakt, ook zij vonden het erg lekker. Was het moeilijk om alles te regelen? (Visa, transfers, hotels, vaccinaties etc.) Nee het regelen is heel simpel. Omdat je een Nederlands paspoort hebt, kun je gewoon Namibië in en uit zonder een visum. Wel is er een strenge grenscontrole en je moet hier ook nog een formulier invullen, maar deze heeft de gids bij zich en hij legt goed uit wat je moet moet doen. De transfers naar andere accommodaties en het vliegveld werden heel goed geregeld. Er stonden steeds mensen klaar om ons op te halen, echt super. Het enige wat ik zelf geregeld heb is het vliegticket terug naar Kaapstad. Je geeft deze informatie door aan Nomad, en zij zorgen dat je op het vliegveld wordt afgezet op de terugweg naar Kaapstad. Lijkt het jou ook wat om deze, of een andere Nomad tour te boeken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over alle beschikbare tours.