In deze rubriek blikken wij terug op de periode van student Hanneke de afgelopen vijf maanden in Kaapstad en haar ervaring met 4exchange. Hanneke heeft zowel haar stage als accommodatie via 4exchange geregeld. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de verschillende stages die wij aanbieden? Neem dan een kijkje bij onze stagevacatures. 

Hoe heb je de afgelopen periode ervaren?

Ik heb de afgelopen periode erg leuk ervaren. Het was ook druk, er waren een hoop dingen die ik wilde doen tijdens mijn verblijf in Kaapstad en daarnaast komt er een hoop op je af. Je begint met een nieuwe stage, je woont in een nieuwe stad en je hebt nieuwe huisgenoten. Toch wen je hier ook weer snel aan, mijn accommodatie was super en ik ben veel weekenden weg geweest. Ik heb niks vervelends hier meegemaakt en eigenlijk heb ik de hele periode als boven verwachting ervaren.

Wat zijn je hoogtepunten van de afgelopen periode?

Het weekend naar Kruger, dat was echt super. Het bezoek van mijn ouders vond ik ook een hoogtepunt, het was erg leuk om te laten zien wat ik hier allemaal aan het doen ben. Je spreekt ze natuurlijk wel maar het is fijn om het in echt met ze te kunnen delen. Als laatste waren mijn huisgenoten ook een hoogtepunt, ik verbleef in de Canterbury accommodatie dus ik woonde met veel andere studenten samen. Er was hierdoor altijd wel iemand thuis of in om iets leuks te gaan doen. Het voelde voor mij echt aan als één groep en ik vond het ook leuk dat er ook andere nationaliteiten waren in plaats van alleen Nederlanders.

Ben je mee geweest op de weekendjes weg van 4exchange en hoe heb je dit ervaren?

Ja, ik ben dus mee geweest naar het Kruger Park met 4exchange en dat was een fantastische ervaring! Het was een erg leuke groep, ik kende hier nog niemand van dus het is ook een leuke manier om mensen te leren kennen. Daarnaast was het fijn dat jullie alles regelde en dat ik niks hoefde te doen, er komt toch veel bij kijken met zo’n weekend heb ik ervaren dus het is zeker aan te raden om met jullie te gaan zodat je weet dat alles goed is geregeld. Ik vond het ook erg leuk om jullie te leren kennen, op zo’n weekend weg breng je veel tijd met elkaar door en ik was de enige die de laatste ochtend nog het park opnieuw in wilde en het was fijn dat jullie toen met mij meegingen. Buiten dat hebben we onwijs veel dieren gezien en daar kwam ik natuurlijk voor!

Hoe is het contact met 4exchange verlopen voor jou?

Mijn ervaring met het contact met 4exchange liep voor mij vanaf dag één heel vloeiend. Wellicht omdat ik al van klasgenoten had gehoord over mijn stage en dus al wist dat ik waarschijnlijk daar stage wilde gaan lopen. Het was voor mij allemaal snel geregeld, ik kreeg snel reactie op mijn emails en ook qua visumaanvraag heb ik geen problemen gehad. 4exchange maakt het heel duidelijk voor je wat je precies allemaal moet doen.

Hoe bevalt je accommodatie en het samenwonen met andere studenten?

Voor mij was de Canterbury accommodatie helemaal prima, ik was op zoek naar iets met meer mensen en dat vind je hier zeker. Je woont inderdaad met veel mensen maar dat weet je van te voren en ik pas me snel aan dus ik heb mij nergens aan gestoord. Je legt snel contacten en er is dus altijd wel iemand die in is voor iets leuks. Daarentegen moet je het dus wel leuk vinden om veel met andere mensen te zijn en je hiervoor openstellen.

Wat ga je het meest missen aan Kaapstad?

De kinderen van mijn stage en de staff. Elke ochtend wakker worden met een prachtig uitzicht op de Tafelberg en het feit dat ik op stage na geen verplichtingen had en kon doen waar ik zin in had. Uiteraard ga ik ook de natuur en de stranden hier missen.