Sociale stage bij een tehuis voor vluchtelingen in Kaapstad

Dit tehuis voor vluchtelingen in Kaapstad heeft plaats voor 30 kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De meeste van hen komen uit andere Afrikaanse landen. Het huis biedt full time zorg voor deze kinderen en heeft verschillende groepen binnen de organisatie. De stage bij dit tehuis is geschikt voor studenten Pedagogiek, Social Work en Toegepaste Psychologie.

Locatie: Kaapstad
Beschikbare periodes: Hele jaar door (m.u.v. half december en januari)
Gevraagde tijdsduur:
5 tot 7 maanden
Aantal stageplaatsen: 2
Kosten: Eenmalig 450,- euro, ongeacht de periode dat je blijft.

Mogelijke werkzaamheden:
De focus van de stage is de begeleiding en zorg van de kinderen in hun dagelijks leven in het tehuis. De stagiair helpt kinderen met huiswerk, organiseert activiteiten en begeleidt de kinderen tijden het eten, uitjes, en vrije tijd. Je helpt met om alles binnen het tehuis goed te laten verlopen en kijkt daarbij naar de behoefte en ontwikkeling van de kinderen. Afhankelijk van je studie en achtergrond is het ook mogelijk speciale programma’s voor de kinderen te ontwikkelen en te geven.

Functie eisen:
Het belangrijkste is dat de student pro actief is. Je moet flexibel zijn met werktijden (kinderen gaan overdag naar school, dus je werkt in de middagen en vroege avond, ook moet je af en toe in het weekend werken. Je moet je bewust zijn van de omstandigheden waar de kinderen uit komen en wat ze mee hebben gemaakt, en hier met respect voor cultuur mee om kunnen gaan. Omgang met afstand en nabijheid is van groot belang. Je moet daarnaast assertief, creatief en out-going zijn om makkelijk contact te kunnen leggen met de kinderen.

Geschikte studies:
Pedogogiek, Toegepaste Psychologie, Social Work (SPH en CMV)

Interesse?
Neem contact met ons op voor meer informatie onder vermelding van vacature S4.

Telefoon: 0027 (0)21 4612388
E-mail: info@4exchange.nl