Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

Vrijwilligersproject bij dierenpark voor inheemse diersoorten in Zuid-Afrika

Locatie: Garden Route, Western Cape
Beschikbare periodes: Hele jaar door.
Gevraagde tijdsduur: Vanaf 2 maanden
Kosten: Eenmalig 450,- euro bemiddelingskosten, ongeacht de periode dat je blijft.

Dit dierenpark vangt inheemse diersoorten op die om diverse redenen niet meer in het wild kunnen leven. Er worden bezoekers rondgeleid en diverse studies naar de dieren gedaan. Als vrijwilliger ontvang je bezoekers, geef je rondleidingen door het park, help je met schoonmaken en help je eventueel bij de studies die gedaan worden. Als je langer dan 3 maanden komt, dan krijg je in ruil voor je tijd accommodatie aangeboden bij het park. Je kan ook een korter periode komen, maar dan verblijf je in een backpackers in de buurt en zijn er wel kosten voor je accommodatie.

Soort vrijwilliger: Interesse in dieren, handen uit de mouwen kunnen steken, goede beheersing van Engels i.v.m. rondleiding en ontvangst van bezoekers.

Interesse?
Neem contact met onsĀ op voor meer informatie

Telefoon: 0027 (0)21 4612388
E-mail: info@4exchange.nl

Foto’s vrijwilligersproject:

Andere vrijwilligersprojecten:

Community en sportproject Een grote organisatie die verschillende sociale projecten in de townships heeft. Het project in Grabouw is een opvanghuis voor kinderen die getroffen zijn door HIV/Aids en TBC. Er wordt zorg, educatie en recreatie aan de kinderen aangeboden. Daarnaast worden de kinderen in de gemeenschap (9-15 jaar) bij het project betrokken door sport-outreach. Jongeren in deze township worden opgeleid tot sportleiders om dit project succesvol te laten verlopen. Ook is er een support programma voor jong volwassenen die besmet zijn met HIV/Aids.

Andere vrijwilligersprojecten:

Kinderziekenhuis in Kaapstad Dit opvangtehuis voor (chronisch) zieke kinderen net buiten Kaapstad zoekt vrijwilligers die de kinderen begeleiden met huiswerk, zorg, leuke activiteiten en hulp in hun dagelijkse routine.