Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

Vrijwilligersproject bij naschoolse projecten in townships 

Locatie: Kaapstad
Beschikbare plaatsen: 3
Beschikbare Periodes: Hele jaar door met uitzondering van december en januari (ivm zomervakantie)
Gevraagde tijdsduur:
Vanaf 2 maanden

Kosten: Eenmalig 450,- euro bemiddelingskosten, ongeacht de periode dat je blijft.

Een grote organisatie die zich inzet voor kinderen in de townships en veel bezig is met naschoolse activiteiten. Het kantoor zit in het centrum en vanuit dit kantoor worden er diverse projecten op scholen in de townships opgezet. Je werkt dan met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar die in achterstandsbuurten wonen en weinig invulling van vrije tijd hebben. De organisatie geeft van maandag tot en met donderdag op een aantal scholen naschoolse opvang en er wordt daar veel aan sport gedaan, van gymnastiek tot voetbal tot hockey en dans. Ook zijn er andere creatieve (muziek, toneel, dans schilderen etc) activiteiten. De insteek hiervan is om kinderen van de straat te houden en ze in plaats daarvan een positieve tijdsinvulling te geven.

Extra: Soms is het mogelijk in de ochtenden ook te helpen met administratieve taken op het hoofdkantoor.

Soort vrijwilliger: Initiatiefrijk, goede sociale en communicatieve vaardigheden, zelfredzaam

Interesse?
Neem contact met ons op voor meer informatie

Telefoon: 0027 (0)21 4612388
E-mail: info@4exchange.nl

Andere vrijwilligersprojecten:

Kindertehuis Kaapstad Kindertehuis in buitenwijk van Kaapstad voor kinderen van 4 tot 18. De kinderen wonen in 6 verschillende groepen ingedeeld op leeftijd en jongens en meiden. Als vrijwilliger werk je in een van de groepen en help je de begeleiders met het reilen en zeilen van de dagelijkse dingen.

Andere vrijwilligersprojecten:

Basisschool in township Grote basisschool in een van de grotere townships net buiten Kaapstad. Het is mogelijk om als klassen assistent aan de slag te gaan, om kinderen extra aandacht te geven en docenten te ondersteunen. Het is ook mogelijk om te helpen met sportlessen.