Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

Vrijwilligersproject bij een kindertehuis in Kaapstad

Locatie: Kaapstad
Beschikbare plaatsen: 3
Beschikbare periodes: Hele jaar door met uitzondering van december en januari (ivm zomervakantie)
Gevraagde tijdsduur:
Vanaf 3 maanden

Kosten: Eenmalig 450,- euro bemiddelingskosten, ongeacht de periode dat je blijft.

Kindertehuis in buitenwijk van Kaapstad voor kinderen van 4 tot 18. De kinderen wonen in 6 verschillende groepen ingedeeld op leeftijd en jongens en meiden. Als vrijwilliger werk je in een van de groepen en help je de begeleiders met het reilen en zeilen van de dagelijkse dingen.

Soort vrijwilliger: Initiatief durven nemen, cultuurverschillen kunnen inschatten en waarderen, activiteiten kunnen ondernemen met kinderen.

Interesse?
Neem contact met ons op voor meer informatie

Telefoon: 0027 (0)21 4612388
E-mail: info@4exchange.nl

Andere vrijwilligersprojecten:

Basisschool in township Grote basisschool in een van de grotere townships net buiten Kaapstad. Het is mogelijk om als klassen assistent aan de slag te gaan, om kinderen extra aandacht te geven en docenten te ondersteunen. Het is ook mogelijk om te helpen met sportlessen.

Andere vrijwilligersprojecten:

Creche project Stellenbosch Organisatie in Stellenbosch die diverse projecten heeft ontwikkeld voor kinderen van medewerkers van de wijnboerderijen in de omgeving. Deze doelgroep heeft vaak een grote achterstand zowel sociaal emotioneel als op het gebied van educatie. Als vrijwilliger werk je op een of meerdere van de crèches die zich op de wijnboerderijen bevinden, en je assisteert de leraressen met de dagelijkse gang van zaken.