Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

Vrijwilligersproject op crèche in Stellenbosch

Locatie: Stellenbosch
Aantal plaatsen: 3
Periode: Hele jaar door met uitzondering van december en januari (ivm zomervakantie)
Gevraagde tijdsduur:
Vanaf 3 maanden
Kosten: Eenmalig 450,- euro bemiddelingskosten, ongeacht de periode dat je blijft.

Organisatie in Stellenbosch die diverse projecten heeft ontwikkeld voor kinderen van medewerkers van de wijnboerderijen in de omgeving. Deze doelgroep heeft vaak een grote achterstand zowel sociaal emotioneel als op het gebied van educatie. Als vrijwilliger werk je op een of meerdere van de crèches die zich op de wijnboerderijen bevinden, en je assisteert de leraressen met de dagelijkse gang van zaken.

Extra: Het is noodzakelijk om voor dit project eigen vervoer te hebben omdat de boerderijen niet bereikbaar zijn met Openbaar Vervoer. Het is vaak mogelijk om vervoer met meerdere vrijwilligers samen te delen.

Soort vrijwilliger: Initiatief durven nemen, cultuurverschillen kunnen inschatten en waarderen, activiteiten kunnen ondernemen met kinderen.

Interesse?
Neem contact met ons op voor meer informatie

Telefoon: 0027 (0)21 4612388
E-mail: info@4exchange.nl

Andere vrijwilligersprojecten:

School voor speciaal onderwijs
Als vrijwilliger werk je op deze school voor speciaal onderwijs als klassenassistent. Je helpt met verschillende lessen, geeft kinderen de individuele aandacht die ze nodig hebben en je ondersteunt de docent bij het algemene lesprogramma. Naast de school is er ook een hostel voor de kinderen op het terrein aanwezig. Ook hier kan je als vrijwilliger diverse ondersteunende taken verrichten.

Andere vrijwilligersprojecten:

Opvang voor inheemse diersoorten
Dit dierenpark vangt inheemse diersoorten op die om diverse redenen niet meer in het wild kunnen leven. Er worden bezoekers rondgeleid en diverse studies naar de dieren gedaan. Als vrijwilliger ontvang je bezoekers, geef je rondleidingen door het park, help je met schoonmaken en help je eventueel bij de studies die gedaan worden.