Vrijwilligerswerk in Kaapstad

Community en sportproject in Kaapstad, Zuid-Afrika

Locatie: Grabouw
Beschikbare periodes: hele jaar door
Gevraagde tijdsduur:
vanaf 2 maanden
Kosten: Eenmalig 450,- euro bemiddelingskosten, ongeacht de periode dat je blijft.

Een grote organisatie die verschillende sociale projecten in de townships heeft. Het project in Grabouw is een opvanghuis voor kinderen die getroffen zijn door HIV/Aids en TBC. Er wordt zorg, educatie en recreatie aan de kinderen aangeboden. Daarnaast worden de kinderen in de gemeenschap (9-15 jaar) bij het project betrokken door sport-outreach. Jongeren in deze township worden opgeleid tot sportleiders om dit project succesvol te laten verlopen. Ook is er een support programma voor jong volwassenen die besmet zijn met HIV/Aids. Het is mogelijk om tijdens je vrijwilligersperiode bij het opvanghuis te verblijven (R100 p.n.). Ook zijn er mogelijkheden bij dit project wanneer je een fysiotherapie achtergrond hebt.

Soort vrijwilliger: Goede sociale en communicatieve vaardigheden, activiteiten met kinderen kunnen ondernemen, sportief.

Interesse?
Neem contact met ons op voor meer informatie

Telefoon: 0027 (0)21 4612388
E-mail: info@4exchange.nl

Andere vrijwilligersprojecten:

Kinderziekenhuis in Kaapstad Dit opvangtehuis voor (chronisch) zieke kinderen net buiten Kaapstad zoekt vrijwilligers die de kinderen begeleiden met huiswerk, zorg, leuke activiteiten en hulp in hun dagelijkse routine.

Andere vrijwilligersprojecten:

Projecten met kinderen en jongeren in townships Organisatie met kantoor in buitenwijk van Kaapstad die verschillende projecten in de townships runt. Je kan werken met jongeren bij de naschoolse opvang, met kleine kinderen in de crèches, of helpen bij een van de andere projecten waar de organisatie mee bezig is (bijvoorbeeld een groentetuin, evenementen, trainingen voor eigen personeel etc). Ook is het mogelijk om met marketing en communicatie taken aan de slag te gaan, of te helpen met de administratie en fondsenwerving.