Sociale stage bij een coachingsproject van schoolverlaters in Kaapstad

Een uitdagende stage in Kaapstad voor studenten SPH, Social Work en Toegepaste Psychologie bij een coachingsproject in Kaapstad. Hier worden jongeren gecoached en krijgen ze verschillende workshops, dit alles met het doel hun positie in de maatschappij te verbeteren en ze meer kansen te geven.

Locatie: Kaapstad
Beschikbare periodes: Hele jaar door (m.u.v. half december tot half januari)
Gevraagde tijdsduur:
5 tot 10 maanden
Aantal stageplaatsen: 2
Kosten: Eenmalig 450,- euro, ongeacht de periode dat je blijft.

Deze dynamische organisatie brengt werkloze jongeren (schoolverlaters, 18 tot 25) uit achterstandswijken in contact met bedrijven en andere organisaties waar de jongeren door middel van vrijwilligerswerk hun eerste werkervaring op kunnen doen om zo een betere toekomst voor zichzelf te creëren. De jongeren worden daarnaast gecoached en krijgen verschillende workshops, dit alles met het doel hun positie in de maatschappij te verbeteren en ze meer kansen te geven.

Mogelijke werkzaamheden:
De stagiair assisteert met de verschillende programma’s van deze organisatie. Hoofddoel is de jongeren te ondersteunen in hun periode bij de organisatie. Veel van de jongeren leven in armoede en hebben in hun leven geen life skills ontwikkeld om een baan te kunnen vinden en goed voor zichzelf te kunnen zorgen. Ze hebben een op een coaching nodig, en in sommige gevallen ook counselling, dit om de jongeren te helpen zichzelf verder te ontwikkelen. Enkele van de jongeren werken ook binnen de organisatie zelf, en de stagiair kan ook deze jongeren trainen om ze de nieuwe jongeren te laten coachen (train de trainer).
Er zijn ook regelmatig mogelijkheden voor research en het opvolgen van jongeren die de programma’s binnen deze organisatie hebben gevolgd.

Functie eisen:
Het belangrijkste is dat de student pro actief is, hard wil werken, hart voor de organisatie is en open staat voor verschillende culturen en ervaringen.

Geschikte studies:
Toegepaste Psycholgie, Social Work (MWD, SPH en CMV)

Interesse?
Neem contact met ons op voor meer informatie onder vermelding van vacature S5.

Telefoon: 0027 (0)21 4612388
E-mail: info@4exchange.nl