Vrijwilligerswerk in Kaapstad

Vrijwilligersproject bij een basisschool in de township

Locatie: Kaapstad
Beschikbare periodes: Hele jaar door, behalve tijdens schoolvakanties (zomervakantie midden december tot eind januari).
Gevraagde tijdsduur:
Vanaf 2 maanden
Kosten: Eenmalig 450,- euro bemiddelingskosten, ongeacht de periode dat je blijft.

Grote basisschool in een van de grotere townships net buiten Kaapstad. Het is mogelijk om als klassen assistent aan de slag te gaan, om kinderen extra aandacht te geven en docenten te ondersteunen. Het is ook mogelijk om te helpen met sportlessen.

Extra: Het is noodzakelijk om voor dit project eigen vervoer te hebben omdat de school niet bereikbaar is met Openbaar Vervoer. Het is soms mogelijk om vervoer met meerdere vrijwilligers samen te delen.

Soort vrijwilliger: achtergrond of ervaring in lesgeven, goede beheersing van de Engelse taal.

Interesse?
Neem contact met ons op voor meer informatie

Telefoon: 0027 (0)21 4612388
E-mail: info@4exchange.nl

Foto’s vrijwilligersproject:

Andere vrijwilligersprojecten:

Creche project Stellenbosch
Organisatie in Stellenbosch die diverse projecten heeft ontwikkeld voor kinderen van medewerkers van de wijnboerderijen in de omgeving. Deze doelgroep heeft vaak een grote achterstand zowel sociaal emotioneel als op het gebied van educatie. Als vrijwilliger werk je op een of meerdere van de crèches die zich op de wijnboerderijen bevinden, en je assisteert de leraressen met de dagelijkse gang van zaken.

Andere vrijwilligersprojecten:

School voor speciaal onderwijs
Als vrijwilliger werk je op deze school voor speciaal onderwijs als klassenassistent. Je helpt met verschillende lessen, geeft kinderen de individuele aandacht die ze nodig hebben en je ondersteunt de docent bij het algemene lesprogramma. Naast de school is er ook een hostel voor de kinderen op het terrein aanwezig. Ook hier kan je als vrijwilliger diverse ondersteunende taken verrichten.