Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika: wat kost het?

De kosten van vrijwilligerswerk in Kaapstad op een rijtje

Aan je inschrijving bij 4exchange zijn geen kosten verbonden. Pas als er een geschikt project voor je gevonden is – waar zowel jij als de organisatie enthousiast over zijn – betaal je de bemiddelingskosten.

De bemiddelingskosten van 4exchange zijn 450,- euro pp.

Voor de eenmalige servicekosten begeleiden we je stap voor stap bij de gehele organisatie van je vrijwilligersperiode in Kaapstad. Hierbij moet je naast de organisatie van het vrijwilligersproject denken aan onze support op locatie, de pick-up vanaf het vliegveld in Kaapstad, hulp bij het vinden van geschikte accommodatie naar keuze, introductie bij je vrijwilligersplek en avonden en weekendjes weg met andere vrijwilligers.

Omdat sommige vrijwilligersorganisaties wel gratis accommodatie en eten aan kunnen bieden, en anderen deze mogelijkheid niet hebben, kunnen de kosten per vrijwilligersproject verschillen. Neem contact met ons op voor de exacte kosten per project.

Gemiddelde kosten voor een verblijf in Zuid-Afrika:

 • Studentenaccommodatie in Kaapstad, Zuid-Afrika:
  Tussen de 300 en 450 euro per maand, afhankelijk van je wensen (gedeelde kamer vanaf 250 euro)
 • Eten en drinken:
  Voor een biertje betaal je ongeveer 1,50 euro. Een goede maaltijd met drinken erbij kost in een gemiddeld restaurant zo’n 8 euro. Als je zelf kookt heb je voor een paar euro een overheerlijke maaltijd op tafel staan.
 • Vervoer:
  Het meest praktische is om in Zuid-Afrika een eigen auto ter beschikking te hebben. Een auto koop je vanaf zo’n 2500 euro. Een auto huren kan vanaf ongeveer 300 euro per maand.
 • Ontspanning:
  Prijzen voor het doen van leuke dingen of toeristische activteiten varieren behoorlijk in Zuid-Afrika. Zo kost entree van het Addo Elephant Game Park, nabij Port Elizabeth, nog geen 15,- euro pp, ga je voor 3,50 euro naar de bioscoop, kost een tripje naar Robbeneiland 16,50 euro en zit je voor 15 euro in de kabelbaan de Tafelberg op (maar wandelen/klauteren is gratis). Voor 120 euro vlieg je naar Johannesburg en terug. Een weekendje weg in de buurt van Kaapstad zal rond de 100 euro kosten, inclusief overnachtingen, eten en het broodnodige avontuur.