Cape Town, a student city of world level

Cape Town, also known as the Mother City of South Africa, is without a doubt one of the most beautiful cities in the world. Many international students travel to this South African city for an internship period via 4exchange. We help students from various studies to find suitable internships, accommodation and of course student activities!

With its large university, trendy entertainment center, beautiful rugged coastline, rich culture and various sports opportunities, Cape Town has the infrastructure and appeal of a world-class student city.

Internationale studenten komen naar Kaapstad om deze mooie stad en Zuid-Afrika als land te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten, hun Engels te verbeteren en om zich op verschillende niveaus als wereldburger te ontwikkelen. Gebouwd aan de voet van de beroemde Tafelberg en ingesloten tussen de mooiste stranden en wijnvelden biedt Kaapstad ongekend veel mogelijkheden voor fijne toeristische activiteiten. Kaapstad heeft een ruim aanbod aan levendige kunst en cultuur, heerlijke betaalbare restaurants, indrukwekkende bergen, adembenemende wijnlanden, lekkere lokale muziek en de befaamde vriendelijkheid en gastvrijheid van de Zuid-Afrikanen. Zo zijn er waanzinnige surfspots – zowel voor kite-, wind- als golfsurfers te vinden, kun je o.a. wijnproeven in ‘s werelds mooiste wijngebied, bavianen en pinguins bekijken tijdens de Cape Point Route of een adrenaline boost krijgen tijdens diverse “extreme activities” als skydiving, paragliding, shark cage diving of abseiling.

Kaapstad ligt weliswaar in Zuid-Afrika, maar doet in veel opzichten niet onder voor de mooiste Westerse steden. Uitgesproken luxe oorden als Camps Bay en Clifton hebben veel weg van Saint Tropez, en ook het culinaire aanbod aan restaurants in de stad is er een waar menig stad in Europa jaloers op is. Om over het nachtleven van Kaapstad nog maar te zwijgen: een indrukwekkend aanbod van bars, cafe’s en clubs om elke avond van de week iets nieuws te ontdekken.

Het mooie is dat als je een aantal maanden stage loopt in Kaapstad je de stad beter leert kennen dan welke toerist dan ook. Al snel zul je merken dat Kaapstad zeker niet zo Westers als het op het eerste gezicht doet vermoeden. De roerige geschiedenis van het land heeft Kaapstad een zeer kosmopolitische en multiculturele stijl en karakter meegegeven waar zowel de Capetonians als internationale studenten graag van genieten.

Vooral bijzonder ‘Kaaps’ is de levendige culturele scene waarin o.a. muziek (jazz en kwaito) centraal staat, waarin de klanken van de culturele diversiteit van de stad terug te horen zijn. Maar ook de Cape Malay keuken, met veel Indiase invloeden, en de bouwstijlen en architectuur is een souvenir van honderden jaren buitenlandse inmenging. De nieuwere moderne kantoorgebouwen staan zomaar in dezelfde wijk als oude traditionele Cape Dutch-huizen. Waar je in de kleurrijke Bo-Kaap wijk enkele van de mooiste moskeeen vind, vind je in Sea Point de oudste synagoge van de stad.

Kortom: Kaapstad is een mengeling van genres, stijlen, mensen en kleuren. Mede hierdoor is Kaapstad voor veel mensen een plek die ze niet snel (lees: nooit) meer vergeten. Als je er eenmaal geweest bent, wil je eigenlijk altijd terug… het is maar dat je gewaarschuwd bent.

This is how residents experience ‘their’ city:

Did you know about Cape Town that …

It has one of the youngest populations in the world?

According to the latest national census in 2011, almost half of the population of the Western Cape is younger than 25 years.

Afrikaans is the most spoken language in the Western Cape?

Although Afrikaans is in theory one of the youngest languages in the world, in and around Cape Town it is by far the most spoken language.

Lion's Head is not so hot because lions used to walk around

It is especially the shape of the mountain from which the name derives; if you look from a distance to the mountain, the shape of a reclining lion with head and tail becomes visible

The most expensive houses in South Africa stand in Cape Town?

Most can be found in Camps Bay, where you will find more than 150 capital buildings that are more than R20 million.

The most expensive houses in South Africa stand in Cape Town?